Samsung вдигнаха доста шум, разпалеха страстите и направеха Samsung Galaxy S 3 в най-очакван и най-продаван Android-смартфон в света.

samsung galaxy s 3 кутия

Панел и външен вид

samsung galaxy s 3
При използване на този смартфон напълно се променя мирогледа за дизайн, ергономика, качество на материалите и за самите материали. По време на презентацията възникна леко недоумение защо пластмасата е отново гланцирана? В действителност, като се вземе смартфона за първи път в ръце се разбира, че всичко така трябва и да си бъде. Защо корпусът е разглобяем? Всичко просто така и трябва да бъде, ако можеш да направиш здрав и издръжлив смартфон. Samsung Galaxy S 3 е именно такъв – не може да се постигнат някакви скърцания прилагайки и най-големи усилия. В разглобяемата конструкция има редица плюсове, например винаги можете да поставите батерия с по-голям капацитет или да купите резервна, ако тръгвате на поход, а също, ако капачето се е надраскало – можете винаги да го смените. Тук ситуацията даже е по-добра, отколкото една година назад в Galaxy S 2,там капачето покриваше не цялата задна част, а значи, ако смартфона се пльосне по гръб на асфалта, ще се надраска и неговата несменяема част.
Защо пластмаса? Ако тялото беше от алуминий – по-скоро щеше да бъде неразглобяемо, и дори повече – при падане върху асфалт металът се деформира по-силно, а следите после не се изглаждат сами. Ако корпуса беше стъклен дори и не искам да си представям какво щеше да стане, ако смартфона паднеше даже на равни плочки.
Но, имайте предвид, че не може да се каже, че целия смартфон е направен от гланцова пластмаса, а само капачето. Ако искате можете да го смените с нещо друго – аз съм сигурен, че китайците ще забъркат нещо.

SGS3 в крайна сметка се произвежда в 6 цветови варианта – бял, син, кафяв, червен, черен и сив.

SGS3 не може да се нарече лопата, тъй като можете да го ползвате с една ръка, въпреки, че аз на няколко пъти едва не го изпуснах. Смартфона е явно по-голям от iPhone и също толкова явно по-малък от Samsung Galaxy Note/2. Да се носи апарата в предния джоб на дънките не причинява никакво неудобство, а също и да ползвате смартфона всекидневно. Но това е въпрос на вкус и размер на дланта, на много смартфона може да се стори големичък.

Разположение на нещата отстрани на устройството

Елементи не са добавени. Сигурно единственото, което ми се иска още да видя е бутона за камерата. И нека не винаги, но много често да се фотографира с негова помощ е много по-удобно. Ще започна с основното – с дисплея. При Galaxy S 3 има диагонал 4,8“, изпълнен е по технология Super AMOLED и пикселите са разположени по схемата PenTile. Това, между другото е първия въпрос към смартфона, даже за мен е по-актуален, отколкото гланца. Да, много ще кажат, че при такава резолюция, а именно 1280х720 пиксела, зърнистостта не е видима, но това не е така. Да, при преглед на фотографиите, видеото, преглед на работните плотове въпроси няма. Но при четене на текстове оребряването на буквите е видимо и е жалко. След като световната общност си каза своето „ха!“ по този повод, Samsung реагираха, като че ли PenTile е използван заради по-голяма продължителност на срока на използване на дисплея. Но като се има предвид, че става дума за срокове на продължителност, които са несъпоставими с продължителността на използване на смартфона, става очевиден факта за икономия на производителя на дисплея с добавка «Plus».

samsung galaxy s 3 дисплей + комплект
В останалото с екрана всичко си е добре и ако вие вече сте запознати с технологията AMOLED и тя ви харесва – дисплея на Galaxy S 3 няма да ви разочарова. Той е достатъчно ярък, за да запазва четливостта на слънце, но това вече не може да се нарече коз, тъй като в същото LG Optimus L7 екранът не е Super AMOLED, но неговата максималната яркост е даже повече. На мен, както и преди, не ми харесва прекалено високото ниво на минималното фоново осветяване – в тъмнината трябва да си присвиваш очите докато ползваш смартфона.
Невероятно ме радва наличието на LED-индикатора, който може да се настрои.
Той се намира под дисплея, в ляво от говорителя. Когато няма за какво да се оповестява, вие даже няма да разберете за съществуването на нотификатора! От дясно на говорителя са датчиците за осветяване и приближаване, а също и камерата с 1,9 MP. Тя, между другото, може да записва видео с 720p, и снимките се получават добри.

samsung galaxy s 3 сензори
Малко по-надолу от дисплея е видим стандартния „самсунговски“ набор от бутони: механичен бутон за home и два сензорни от двете му страни. Радва това, че са съхранили предназначението сензорните бутони, а можеха да направят бутон за многозадачност, както правят всички. Честно казано, не виждам смисъл. Къде къде е по-удобно да се направи управлението с открити приложения на централния бутон, който трябва да се натисне за секунда. Точно така е реализирано тук!
Да, в случая с бутоните за управление, красотата е взела връх над удобството. Ако разположението на бутоните почти долу дори красиво не можеш да наречеш, то формата на хардуерния бутон е по-приятна от SGS2 или SGSNote, но той е прекалено тесен и с неговото използване ще трябва да се свиква.
За разлика от Samsung Galaxy Nexus, входа за слушалките и допълнителните устройства е изнесен в горната част на смартфона. Тук виждаме и втори микрофон. Отдолу – разговорен микрофон и порт MicroUSB.

Отдясно — бутон за заключване и включване, отляво – сдвоен бутон за регулиране на звука.
samsung galaxy s 3 звук
samsung galaxy s 3 power button
Като махнете капачето ще видите слотовете за карта памет MicroSD и MicroSIM карта, а също и батерията с обем 2100 mAh. Зареждането стига за ден, но при умерено използване. Мисля, че, както в случая с Galaxy S 2, след месец-два ще долети обновлението на оперативната памет и автономността тогава ще се увеличи.

Сравнение на размерите с One X (ревюто му) и iPhone 4

iphone 4, samsung galaxy s 3, htc one x
Видимо, SGS3 бие двата модела с размера на панела и екрана си. И, ако iPhone-а е колкото дисплея на SGS3, последния е видимо по-тънък и от двата конкурента.

iphone 4, samsung galaxy s 3, htc one x

Отдолу нагоре:samsung galaxy s 3, htc one x, iphone 4

 iphone 4, samsung galaxy s 3, htc one x

отляво надясно: iphone 4, samsung galaxy s 3, htc one x

samsung galaxy s 3 under iphone 4

Камера

Едно от „нещата“ на първите две поколения „галактики“ беше камерата – една от най-добрите за времето си. Galaxy S 3 не е изключение – монтирана е камера с 8MP сензор, видеото се записва до 1080p. До тук нищо удивително, но качеството стана малко по-добро отколкото при Galaxy Note, разликата с SGS2 е по-забележима. Видеото се записва с отличен звук, до SGS3 това звание принадлежеше на HTC Sensation XL (от смартфони на Android). Работата е там, че ако се опитате да запишете видео на концерт, практически с всеки един смартфон ще получите пътечка с видео и шум вместо звук. В Galaxy S 3 даже барабаните, на метър от устройството, са се записали идеално.

samsung galaxy s 3 гръб
Има възможност да се направи серийно заснемане с честота от 3,5 кадъра в секунда, след което смартфона сам ви предлага най-добрите снимки от серията. Може, разбира се, да съхраните всичките снимки.

Софт

Този път Samsung са направили всичко правилно – не надуваха ядрата, мегахерците и всичко останало, а направиха достатъчно мощен смартфон с акцент на оперативната памет. Железата са само инструмент, от тях нищо не можеш да получиш, освен гаранция за добра работа на софта. Ако на определено хардуерно обезпечаване ще работи нужния за мен софт – можете даже да не ми казвате колко ядра има и чии са. Смартфоните Android започват да показват действително добра плавност на работа на интерфейса и Galaxy S 3 е поредното доказателство за това. Като започнем от дреболиите: преглед на работните плотове, на списъка с контакти или дълги менюта, аз не забелязах намаляване на fps или трепвания.
В смартфона е инсталирана последната версия Android 4.0.4, отгоре е опъната фирмената обвивка TouchWiz, която тук получи и приставката Nature UX. Същността е в това, че заключване, отключване, звука при натискане на клавишите и много други неща са съпроводени от звуци от природата. Забавно ли е или не – не зная. Не е привично, но нека да го има.
Интерфейса е станал по-приятен, отколкото в предишните версии TouchWiz, но от HTC Sense той е все още далеч като красота и удобство. Но в скоростта на работа, ми се струва че TW вече е разминал опонента си. Хубавото е, че са спазени много неща от голия Android 4.0 – това е и интерфейса за многозадачност, и менюто, състоящо от приложения и уиджети и премахване на елементи чрез свайпване в някои от менютата. Много жалко, че забравиха за създаване на папка чрез провлачване на една иконка върху друга.

Те привнесоха в TouchWiz много уникални неща, на които падна основния акцент на презентацията. Например, сега вие можете да предавате файлове чрез Wi-Fi и да свързвате устройства помежду им с помощта на NFC. Просто допирате сматфоните и не се вълнувате за нищо. Или какво коства разпознаване на лица на снимките с възможност да ги добавяте към контактите и после да звъните направо от снимката! Или функцията Smart Stay, която не позволява на екрана да гасне, когато четете някой текст. Има още много нововъведения като например S Voice , което си е по същество конкурент на Siri. Даже модерен бележник S Memo и органайзъра на мен ми харесват.

SVoice

На тази жена и предстои още много да се учи в живота. Прекалено рано са я направили човек. Извиква се гласовия помощник с двойно натискане на централния бутон, а след това може да се говори. По принцип на най-простите въпроси зададени навреме ще получите отговор, например, ако искате да знаете какво ще е времето. След получаване на резултата, жената се оттегля, а да я събудите можете като произнесете «Hi Galaxy» (въпреки че много сложно се събужда). Така или иначе появата на гласови помощници на всички платформи е неизбежна и остава да дочакаме кога Siri и компанията ще бъдат способни да станат пълноценни помощници.

Производителност

Възможно е, че много хора чакаха много по-мощно „желязо“, но и инсталираното в Galaxy S 3 прави смартфона най-мощното Android устройство на пазара. За това спомагат четириядрения процесор Exynos 4212, с честота 1,4 GHz и графичен ускорител Mali-400MP. Оперативна памет има 1 GB, макар че можеше да се постави и два – от това глава не боли и никога не е в повече. Вградена памет може да има 16, 32 или 64 GB, но помнете, че има и слот за карта памет!
Благодарение на голямата производителност, може даже да се отвори Full HD видео в отделен прозорец, изпълнявайки други действия паралелно. Този прозорец можете да го движите по екрана и интерфейсът даже не се замисля!

изглед на samsung galaxy s 3

Извод

Добавена е още една звезда сред смартфоните.

samsung galaxy s 3
Не революция, но действително супер апарат, който ще ви се иска да ползвате и най-важното, е удобно да се ползва. И, ако миналата година алтернативи за Galaxy S 2 просто нямаше, докато не излезе Galaxy Note и после Galaxy Nexus, то сега може смело да се гледа като минимум на три модела от други производители: HTC One X, Samsung Galaxy S 3, Nexus 4 и всички те са добри по-своему. Даже не мога да посоча между тях силно напреднал фаворит, затова препоръчвам, ако сте решили да купувате такъв смартфон, да погледнете всички нови. Но грамотното популяризиране, за което говорих в самото начало, си свърши работата и сега Samsung Galaxy S 3 е вече най-продавания смартфон.

Това е от нас – натискайте лайк и g+ (горе), абонирайте се във фейсбук (цък), коментирайте, а телефонът може да се закупи от тази страница http://shtepsel.bg/samsung-galaxy-s-3/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 1. клинкер цени

  :

  Ето на това му се казва едно невероятно ревю на телефон. До сега не бях виждала подобно представяне, но в сезон като есента и всички паднали листа е супер, че можем да видим и подобен модерен телефон,който показва че е за всеки вкус и желания, които можем да имаме към една такава техника.Надявам се да и пишете редово и да ни информирате за новите модели н амраката, коеот е в челните класации.

 2. Galaxy S III Blue

  :

  Като махнете капачето ще видите слотовете за карта памет MicroSD и MicroSIM карта, а също и батерията с обем 2100 mAh. Зареждането стига за ден, но при умерено използване. Мисля, че, както в случая с Galaxy S 2, след месец-два ще долети обновлението на оперативната памет и автономността тогава ще се увеличи.

  __________________

  Не знаех, че рамта на един телефон може да се увеличава :D :D

 3. Георги Груйчев

  :

  Браво, след като прочетох това ревю научих много нови неща за телефона, купих си го от вас преди време, май сте ми продали реплика, в ревюто пише, е ЛЕД индикатора е под дисплея, а моя е над екрана … значи сте ми продали реплика … не знаех също така, че “в смартфона е инсталирана последната версия Android 4.0.4, отгоре е опъната фирмената обвивка TouchWiz, която тук получи и приставката Nature UX“ … как се опъва фирмена обвивка и каква по-точно е същността на приставката нейчър ю екс? Това са нови термини за мен, добре, че прочетох ревюто да ги науча! Благодарен съм Ви много! Успехи! :)

  • Явор

   :

   Колега,не можах да разбера,ако са ти продали реплика и ти си го установил,защо тогава си им толкова благодарен!?!? Ако са ти продали реплика си е чиста измама,защото никъде в сайта не пише,че апарата е реплика!!!

   • Щепсел бг

    :

    Здравейте,
    всички телефони за оригинални с официална гаранция 24 месеца.

 4. Борислава

  :

  здр те някои може ли да ми каже защо примерно като пиша от дружба, ми показва че сам в Казичане как може да се направи така че да дава вярното местонахождение?

 5. Dimitar

  :

  Zdraveite az mislq 4e e dobar no e prekaleno 4ustvitelen !! samo pri edno izpuskane i celiq ekran se propuka !! mislq 4e HTC sa po dobri

 6. Вики 2001

  :

  Аз също бих избрал Samsung Galaxy S3 той е просто невероятен

 7. СТЕФАН

  :

  РАБОТИ ЛИ С VIPER

  • Щепсел бг

   :

   Здравей Стефан, да работи с viber.

 8. ivailo marinov

  :

  i moq e takav :D

 9. галин дончев

  :

  s 1 dna sim karta li e

  • Щепсел.бг

   :

   Привет Галин,

   този модел е с една сим-карта.
   Ако те интересува – има модел – леко умален вариант на S3 – Samsung Galaxy S Duos http://shtepsel.bg/samsung-galaxy-s-duos-s7562/ – той е с две сим-карти.

   • калоян

    :

    има и галакси гранд дуос който е малко по голям от с3

 10. Dari

  :

  Много искам да си купя iphone 5 но дали някой може да промени езика да е на български без това да повреди телефона ?

 11. storm51

  :

  Аз имам гс3 и е страхотен телефон просто жесток наистина ако ще си купувате сматрфон п
  това е вашият! Уверявам ви!

 12. Антон Илиев

  :

  Да добро ревю,посъветвайте ме кой смартфон да си купя и да ползвам поне 3-години:айфон 5,сг 3 или нтс оне х?

  • di4i

   :

   moeto mnenie e ako 6te si kopuva6 si kopi galaxy 3 nqma telefon kato nego kato 6te dava6 da e za ne6to ka4estveno koeto 6te ti v1r6i rabota

  • Щепсел.бг

   :

   Антон,
   iphone 5 – с този метален гръб за 1 година ще е целия надраскан – трябва да се сменя;
   sgs3 – пластмасовия гръб може и да издържи 2 години, но след това най-вероятно ще трябва да се сменя;
   htc one x – може и да издържи 2 години.

   Т.е. максимумът, който, предполагам, може да се извади е 2 години експлоатация.
   След това вече телефоните ще изостават и хардуерно и софтуерно и психически :-)

   При всички положения, който и да е от трите телефона може да се смята за добра инвестиция и спокойно може да се продаде като втора ръка. Ако е в приемлимо състояние, разбира се :-).

   Поздрави!

 13. Стоян Христов

  :

  Ревюто на самсунга е уникално! Както винаги екипът на Щепсел.бг докават че са от първите позиции на българският пазар ! Поздравления