Добре дошли в нашия магазин!
Категории

0

Седмото поколение процесори Intel Core ще излезе по-късно през годината

Дата: 2016-06-01

Седмото поколение процесори Intel Core ще излезе по-късно през годината
 

Intel потвърди, че през втората половина на годината ще пусне на пазара седмото поколение на процесорите в серията Core. Чиповете са известни с кодовото име Kaby Lake и ще се появят в продукти към края на годината, но производството им ще започне още това тримесечие. Паралелно с пазарния старт на новите процесори Intel ще пусне и по-евтините чипове Apollo Lake, които са предназначени за таблети и хибридни устройства и ще ги снабди с функции като USB-C интерфейс и работа с 4K видео.

Intel обещава, че процесорите Kaby Lake ще осигурят подобрения в производителността, енергопотреблението и мултимедийните възможности, а освен това ще поддържат функция като Windows Hello за по-бързо вписване в съвместими компютри с Windows 10. Това ще е третата серия чипове (след Broadwell и Skylake), която ще са произведени по 14-нанометрова технология, което отбелязва нарушаване на стратегията tick-tock на Intel при пускането на нови продукти. Очаква се догодина компанията ще премине към 10nm производствен процес.

Забавянето е свързано с промяна в т.нар. “Закон на Мур” – теория на основателя на Intel Гордън Мур, която твърди, че производителите могат да удвояват броя на транзисторите в процесор на всеки две години. През миналата година при обявяването на Kaby Lake шефа на Intel Браян Крзанич посочи, че този период започва да се удължава и вече се доближава до 2,5 години. Промяната е свързана с трудности при миниатюризацията, породени от физическите свойства на силиция, а при 10 нанометра литографията става още по-предизвикателна.