Добре дошли в нашия магазин!
Категории

0

Ъпдейт на iOS съживява устройствата с “Error 53”

Дата: 2016-02-19

Ъпдейт на iOS съживява устройствата с “Error 53”
 

Съобщението “Error 53” отдавна е познато на много потребители на iPhone, но по-рано този месец публикация в The Guardian предизвика нова вълна на недоволство онлайн, която доведе и до ответна реакция от страна на Apple. Въпросната грешка се появява след ползването на неоторизирани сервизни центрове за смяна на централния бутон на смартфона, при което нарушава връзката със сензора Touch ID. Потребителите използваха ремонтираните си телефони в продължение на месеци, но един от последните ъпдейти на iOS 9 доведе до изключване на устройствата без възможност за включване и възстановяване на потребителската информация от тях.

За щастие на всички, които останаха с неизползваеми смартфони, американската компания реши да се смили над тях и им осигури начин за връщане към живот на блокираните устройства. Това става с обновено издание на iOS 9.2.1 за потребителите, които са ъпдейтнали телефоните си  през iTunes. То ще възстанови работоспособността на засегнатите от “Error 53” модели и ще предотврати случването на подобни неприятни неща в бъдеще при замяната на централния бутон или кабела към него в случайни сервизи. Имайте предвид, че сензора Touch ID ще остане деактивиран, което е правилния начин за реакция от страна на компанията заради големия риск за сигурността, който носи ремонта в неоторизирани центрове.

Имайте предвид, че тази поправка е само за ползващите iTunes за ъпдейт, тъй като останалите изобщо не би трябвало да се сблъскат с “Error 53”. Ако сте направили обновяването с iTunes и телефона ви е умрял сега ще можете да възстановите работата му като го включите към компютър и стартирате приложението. В изявление за TechCrunch Apple заявява, че тази грешка всъщност е част то заводски тест, която не е трябвало да стига до потребителските устройства. Компанията се извинява и обещава да възстанови средствата на потребителите, които са платили за извънгаранционна замяна на своите устройства с подобен проблем.