Добре дошли в нашия магазин!
Категории

0

Apple иска още 180 милиона долара от Samsung за нарушени патенти 

Дата: 2015-12-28

Apple иска още 180 милиона долара от Samsung за нарушени патенти
 

Преди броени седмици Samsung се съгласи да плати на Apple 548 милиона долара като компенсация за водените от години патентни съдебни дела между компаниите, но корейците обявиха, че ще обжалват съдебното решение и могат да си върнат част от сумата. Междувременно Apple предяви нова претенция към корейците – компанията иска още 180 милиона долара (вреди и лихви) за 5 модела, пуснати след 2012 година.

Съдът реши, че тогава за пръв път Samsung е нарушила патенти за дизайн на Apple, но засега не е ясно кои са новите телефони, тъй като документите по делото не са достъпни за разглеждане от широката общественост. Първоначалният иск на Apple по заведеното през 2011 година дело беше за 2,5 милиарда долара, но по-късно сумата беше намалена до 930 милиона долара.

През май тази година апелативен съд реши, че Apple не може да получи запазена марка за дизайна на iPhone и сумата за плащане от Samsung беше допълнително редуцирана до 548 милиона долара, които корейците платиха в средата на декември. Двете компании вече се споразумяха да прекратят съдебните спорове извън Щатите, но Samsung продължава усилията си да докаже, че решението от 2012 е било погрешно.